onsdag, mars 17, 2010

Kinesiske husmenigheter under forandring

Kinesiske husmenigheter er under forandring. Fra å holde møter i all hemmelighet i små grupper, samles nå store flokker i både private hjem og på hoteller, uten at man føler seg presset til noe hemmelighetskremmeri, i følge nettstedet Antioch Mission-Chinese Church Support Ministries. Ifølge andre kilder betyr ikke det at myndighetene har endret holdning, men antallet kristne og husmenigheter er blitt så stort, at de kristne hele tiden våger å teste og presse grensene for hva myndighetene tillater. Dessuten holder også mange kristne ledere løpende kontakt med myndighetene.

De kinesiske kristne engasjerer seg stadig mer i sosialt arbeid overfor eldre, foreldreløse og rusmisbrukere. Etter det store jordskjelvet i 2008 i Sichuan, var det en massiv innsats av frivillige kristne.

Ser vi et mønster her, som minner om de første kristne? I så fall venter det en formidabel framgang for evangeliet i Kina. Men hva så i neste omgang, kommer det en fase av uunngåelig institusjonalisering og forfall?

La oss be og arbeide for at historien ikke skal gjenta seg på dette punktet.


Share/Save/Bookmark

1 kommentar:

Geir Øynes sa...

"Ser en helt annen virkelighet når jeg er i Kina", sier min kontakt som kjenner svært godt til forholdene vedr. de kristne i Kina. Han er forøvrig på reise i Kina nå, for andre gang i løpet av den siste mnd.
Jeg vil ikke prøve å forklare hva det er men ville bare gjøre oppmerksom på at det er ikke alltid man kan feste stor tillit til media som du tydeligvis refererte fra.