lørdag, juli 25, 2009

Enevald Flåten er nå med i husmenighet og taler varmt for dette

Min venn Andreas Glandberger har gjort et videointervju med Enevald Flåten. Andreas var medlem i menigheten Levende Ord, men ble etterhvert kritisk til utviklingen og forlot menigheten.

Han har nå gjort opp med sin gamle pastor, og har gjennomført et åpenhjertig intervju som berører konflikten, Flåtens personlige krise og hans liv akkurat nå.

Fra tidspunktet 34:55 handler videoen om det fellesskapet Enevald Flåten nå er en del av, en husmenighet på 30 personer. Det er påtagelig hvordan han gnistrer til når han forteller om dette, og deler med seg hvordan han nå ser på det kristne fellesskapet.

Skal Enevald Flåten bli en apostel for husmenigheter?

Jeg opplever et stadig sterkere moment når det gjelder interesse for husmenigheter. Norge bør etterhvert bli et foregangsland når det gjelder husmenigheter, fordi i vår historie og verdier som både kristenfolk og nasjon, ligger det mye som samsvarer med det husmenighetene representerer.

I dette intervjuet med Enevald Flåten går det også klart fram hvorfor kristenheten behøver en revolusjon, og det er i måten han ble behandlet på etter at han var ute av det hele: Null kontakt, ingen henvendelser, ikke én eneste telefon fra én eneste pastor. Han ble over natten en ikke-person. Enevald Flåten er ikke alene om denne opplevelsen. Tusenvis av mennesker som har vært engasjert i kristen sammenheng, har opplevd å bli ikke-personer over natten.

Se Enevald Flåtens oppgjør med trosbevegelsen her:

Videointervju med Enevald Flåten.

Oppdatering:
Vårt Land gir nå utdrag fra dette intervjuet, og prøver også å få en kommentar fra Åge Åleskjær.

Oppdatering II:
Sjur Jansen har gjort en analyse av Enevald Flåtens uttalelser om menighet.

.

Share/Save/Bookmark

6 kommentarer:

Anonym sa...

Merkelig dette her. Når jeg leser Dagenmagazinet, så er det en ydmyk Enevald Flåten som snakker.

Men når jeg leser Vårt Land er det en (litt) bitter Enevald Flåten som snakker, som sparker litt her og der.

Hva er rett?

Are Karlsen sa...

Enevald Flåten har nesten 45 minutter til rådighet. På den tiden får man sagt mye. De ulike medier legger vekt på ulike utsagn.

På meg virker det som om Flåten ikke har bearbeidet ferdig det som skjedde, hvilket ikke er så merkelig, siden det for det første ikke er så lenge siden, og for det andre så var konflikten omkring hans livsverk enorm og vakte nasjonal interesse.

Flåten brukte en del "ydmyke" ord, men kritiserte også i sterke ordelag. Og forsvarte seg selv. Og prøvde å forklare de feiltrinn han gjorde.

Jeg sitter igjen med en tvil om han virkelig har tatt inn over seg sine motstanderes anliggende.

Anonym sa...

Er litt enig i deg her Are. Har nå hørt intervjuet også, og vil si du beskriver det bra.

Men vi må vel bare gi Enevald og andre som trenger det tid slik at sår kan leges og folk kan begynne å gå videre når de er klare.

Sjur Jansen sa...

Når pastorer som bygger store menigheter selv møter veggen, går de da til en annen stormenighet og setter seg i salen for høre prekener? Jeg har ikke noe statistikk som kan gi et svar, men mitt inntrykk er at de ikke velger dette, men velger derimot å møte opp i en mindre gruppe, slik som Flåten har gjort, eller holde seg borte fra alt.

Hvorfor går pastorer da så ofte inn for å bygge størst mulig menighet? Hvorfor er det så viktig for dem å ha mye inn under samme paraply?

Are Karlsen sa...

Ja, hvorfor vil man ha store menigheter? Hvilke verdier reflekterer det? Og er disse verdiene bibelske?

Anne-Berit Bjørsvik sa...

Jeg er en av dine elver på bibelskolen. Jeg tror på husmennigheter. Trosmennigheten følger ikke Guds ord og praktiser ikke det JESUS TALER OM.Jeg er og med i en husmennighet, der den hlligeånd får være til stede.